• JM Premium

Bazeni od drveta

Updated: Apr 22, 2019

Drveni bazeni predstavljaju varijantu montažnih bazena. Sastoje se od drvene konstrukcije koja se sa unutrašnje strane oblaže standardnom bazenskom folijom, kao i odgovarajuće opreme za filtraciju vode. Uzevši u obzir da je drvo plemenit materijal, nije uobičajeno ukopavanje ovih bazena, mada je i to moguće uz odgovarajuću vanjsku hidroizolaciju. Ovi bazeni se obično postavljaju tako da u potpunosti budu na površini podloge, a mogu da budu i uklopljeni u okolni prostor.


U pogledu održavanja, dovoljno je da se otvorene drvene površine jednom godišnje premažu voskom ili uljem. Glavne prednosti drvenih bazena u odnosu na zidane uključuju veću brzinu postavljanja i manju investiciju, posebno u građevinskom dijelu posla, jer je dovoljno da ispod njih postoji čvrsta betonska ili tamponska podloga.


Funkcionalno ne postoji bitna razlika između drvenog - montažnog i zidanog bazena. Drveni bazeni su skimerski i ne mogu da budu prelivni. Proizvode se u različitim dimenzijama, ali ne mogu da se izvedu u svim oblicima, kao što je to slučaj kod zidanih.
2,117 views0 comments

Recent Posts

See All