• JM Premium

Modernizacija bazena


Bazenska tehnika ubrzano se razvija iz godine u godinu. Postoje mnogobrojna nova i inovativna rješenja što upućuje na potrebu modernizacije starijih bazena koji nisu izgrađeni u skladu sa najnovijim tehnologijama.


Od novijih tehnologija za tretman vode mogu se izdvojiti hidroliza i elektroliza. U funkcionalnom smislu, dobri efekti se mogu proizvesti i izmjenom stare i pohabane bazenske folije, dok su RGB rasvjeta i mnogobrojne vodene atrakcije zaslužne za stvaranje dobrog ugođaja na Vašem bazenu.


Sve više korisnika se odlučuje za ugradnju sistema na slanu vodu na postojećim bazenima, a investicija se anulira kroz period od otprilike 2 godine, zbog ušteda na tečnom hloru i bazenskoj hemiji. Kvalitet vode i pozitivni efekti na zdravlje kupača su nemjerljivi. Voda je meka, nema iritacije i njen tretman je daleko lakši od tretmana slatke vode. Za tretman slane vode koristi se elektroliza ili hidroliza, što podrazumijeva instalaciju uređaja sa ćelijom za proizvodnju gasovitog aktivnog hlora iz slane vode koji se ne deponuje, tako da se u samom bazenu praktično ne nalazi hlor. U vodu se dodaje morska nejodirana so obogaćena mineralima, a ovako tretirana voda nije slana poput morske, već blago slankasta, tako da ne proizvodi iritacije očiju, kože i sluzokože.


Neki sistemi za elektrolizu / hidrolizu imaju integrisan filterski upravljač sa autonomnim upravljačem koji kontroliše, upravlja i putem wi-fi modula distribuira informacije o stanju i kvalitetu bazenske vode (smart home sistem). Ugradnjom elektrolize sa filterskim upravljačem, bazen postaje autonomniji, jednostavniji i spremniji za svakodnevnu upotrebu.


Prednosti ugradnje novih folija imaju svoju estetsku i funkcionalnu dimenziju. Nove folije dolaze u velikoj paleti različitih boja, a postoje i mozaik i 3D mozaik folije sa različitim nivoima UV zaštite (protiv blijeđenja uzrokovanog hemijskim sredstvima i vremenskim prilikama). Pored toga, nove folije su značajno lakše za čišćenje i održavanje i čine Vaš prostor za kupanje vizuelno dopadljivijim i zdravstveno sigurnijim.


Mnogobrojne su i mogućnosti za ugradnju bazenskih atrakcija, koje uključuju vodopade, protivstrujno plivanje, hidromasažere i gejzire, tobogane i mnoge druge. Pored sportskih i terapeutskih efekata, ove atrakcije unapređuju sadržaje Vašeg bazena doprinoseći boljoj zabavi kupača.

106 views0 comments

Recent Posts

See All