• JM Premium

Wellness u kući

Updated: Mar 3, 2019

I u kućnom okruženju (stan, vikendica, kuća) postoje odlične mogućnosti i opcije za implementaciju mini wellness rješenja. Ova rješenja svakako zavise od karakteristika prostora, ali i od preferencija korisnika. Bitno je kvalitetno savjetovanje, te razrada i projektovanje rješenja prilagođenih prostoru i potrebama.

Za kućnu varijantu preporučuju se male saune za 3-4 osobe (klasične finske saune ili saune sa isparivačem), u kombinaciji sa infracrvenim saunama. Pored samog ugođaja, mnogobrojne su zdravstvene koristi, kao što su: poboljšanje cirkulacije, relaksacija mišića, zglobova i kompletnog tijela. Redovno i umjereno korištenje saune ima pozitivne kardiovaskularne učinke koji su slični laganom vježbanju. Parna kupatila takođe je moguće efektivno uklopiti u kućno okruženje, a njihova funkcionalnost i zdravstveni učinci su slični kao i kod sauna.


Whirlpool uključuje podvodnu masažu vodom i mjehurićima vazduha i doprinosi opuštanju mišića i psihičkoj relaksaciji. Za kućnu varijantu preporučuje se hidromasažna kada za 2-4 osobe sa plišanim filterom koji je jednostavan za izmjenu, dok se hemijski tretman vrši ručno pomoću brom tableta koje se stavljaju direktno u skimer. Hottube se preporučuje za otvorene prostore (bašte, dvorišta, terase) i ima sličnu funkciju i efekte poput whirlpool-a.


Radi postizanja pune funkcionalnosti, u prostorijama u kojima se nalazi bazen, parno kupatilo ili jacuzzi obavezno je ugraditi sistem za ventilaciju i odvlaživač.


97 views0 comments

Recent Posts

See All